Köttfri måndag, vilket jäkla liv!

En tjej som går gymnasiet här i Nyköping lämnade in ett medborgarförslag om att ha köttfri måndag i skolorna/förskolorna här i Nyköping.
 
"Enligt förslaget ska Köttfria måndagar införas i Nyköpings kommunala förskolor och skolor från och med vårterminen 2014."
 
Personligen tycker jag detta är en bra idé.... eller idé och idé..... för visst serveras det väl endå grönsakssoppor i skolorna, pannkakor..... det är väl endå inte alltid KÖTT på menyn?
 
En mamma här i stan har startat en protestlista ang detta då hon inte gillar tanken att barnen ska vara utan kött... att dem tydligen inte klarar sig på att bli serverade vegetarisk mat EN dag i veckan. Samt att barnen själva ska kunna välja vegetariskt/kötträtt.
 
Artikeln hittar ni här
 
Hur tänker man då undrar jag?
 
Vegetarisk mat är fruktansvärt god, och innehåller även en massa nyttigheter som kroppen behöver, om man använder rätt råvaror och produkter!
 
Jag ger Köttfri måndag tummen upp iaf!
 
Vad tycker ni om detta?
 
 
 
Taggar: Köttfrimåndag, Nyköpingskommun;

Mår väl inte sådär jättebra...

Upp och ner, som en bargochdalbana...... så går mitt humör om allt just nu. Ena stunden mår jag toppen, tycker att vardagen och allt runtomkring är bra och kul, och rätt som det är så rasar allt för mig.... vill inget och tycker inte det är kul längre.
 
Jag vet att livet inte är enkelt, att det finns motgångar.... men det känns inte som om jag varit med om så mkt annat än just motgångar sista tiden...... vill också få må bra och känna att det är kul att göra saker!
 
Min glädjekälla♥
 

Kryssningen:)

I helgen var jag ivög på den årliga Mammabloggkryssningen, ett härligt dygn med andra härliga mammor! Delade hytt med min fina vän Madde som jag inte träffat på länge! Vi åt mat, dansade, och hade det sjukt roligt! Madde gick och la sig rätt skapligt, medans jag var uppe tills dem stände dansgolvet, vid halv 4 inatt:)
 
Gick och la mig direkt och så ringde väckarklockan vid kvart i 9 ca, så vi gick upp och åt frukost, och sen gick vi och la oss igen, så det har inte blivit många timmars sömn inatt!
 
Kom hem med en härlig goodiebag och lite smått och gott som jag köpt på taxfreen:) Trött och helt slut ska jag nu kika på Pretty Women en stund innan jag hoppar i säng!
 
Här kommer lite bilder!
 
Träffade en häst utanför Birkaterminalen:)
 
 
Delade hytt med denna Puma:)
 
Vi fikade en del!
 
Sen fixade vi oss för kvällens middag och party!
 
Efter 4 timmars sömn var man inte så kaxig:)
 
Jag och Catarina Hurtig som lanserade Stadens Hjältar:)
Helt underbara böcker, färggranna, härliga och barnvänliga!
 
Kommer mer bilder imorgon!