Sista tiden.

Idag var jag iväg och tog bort stygnen från handen, var ju en jäkla tur att jag valde att ligga ner när distriktan började plocka med stygnen för rätt som det var så började jag kallsvettas en massa och det snurrade till i skallen. Jo ja är rätt klen när det kommer till blod/sår och sådant.
 
Så just nu sitter det bara ett enkelt plåster över såret som hon tejpade lite, plåstret är mer för psykets skull.... hon fick sig ett gott skratt när jag sa att jag var snurrig i huvudet, och kollade upp på mig titt som tätt och frågade om jag var med henne ;)
 
 
Det jag längtar efter allra mest nu är faktiskt att tvätta händerna, var ju ett tag sen.
Jag har ju fortfarande inte så mkt kraft i handen och det tar emot om jag tar i något som är tyngre än ca 2kg, men det ska jag ju jobba upp nu då jag ska använda handen som vanligt och låta den vara med! 
Iallafall så tyckte distriktan att det hade läkt himla fint och snabbt. 
 
Under tiden jag var iväg till vårdcentralen så var Magnus här hemma med barnen. Elton kom in till mig inatt vid 03 och kräktes och så höll vi på enda till 09 imorse, var 15e minut ca så kräktes han. Men sen 09 har han inte kräkts och är nu pigg igen så det har väl gett sig. 
Så planen från början var ju att ta med barnen till VC, men ville inte riskera att smitta någon med magsjuka om det nu är det, visar ju sig om Nova eller jag blir sjuka. 
 
Så när jag var iväg på vårdcentralen så fick barnen glass här hemma av M och då hamnade Eltons lösa framtand på sniskan, så ungen tog tag i den och drog ut den, stora killen! Ca 2 veckor innan hans 6årsdag så tappar (drar) han ut sin första lösa tand! 
Nu är det bara vänta på andra nedre framtanden då den också är lös! 
 
Imorgon blir det nog en lugn dag hemma, får hoppas magsjukan inte spridits vidare till Nova eller mig för jag skulle behöva sova litegranna inatt känner jag.
 
Tjing!

Den där handen.

Handen mår nu bättre, igår när mina föräldrar var här så bad jag min mamma hjälpa mig att byta omläggningen på handen, den var blodig och vidrig just där den hade varit i kontakt med såret och jag tvivlar på att det läker speciellt bra om det ska sitta i 2 veckor.
Så allt plockades bort, såret och handen tvättades och nytt och rent lades över och virades runt.
 
Det är 5 stygn och handen är lite blåaktig, värker när jag använt den mkt och jag kan inte ta någe speciellt tungt med den utan att det ska göra ont (släpper direkt om det gör ont).
 
Så ser det ut nu!
Opererades alltså den 12 december,
 
Jag tränar fingrarna mer eller mindre hela tiden och använder alltså handen så gott det går. Det jobbigaste är ju att duscha när handen måste skyddas hela tiden och inte heller går att använda riktigt då jag inte kan vrida den hur som helst utan att det gör ont, men funkar endå att duscha och tvätta sig själv ;)
 
 
Det var den updaten :)
Taggar: CTS, skithandleder;

Äntligen jullov!

Idag var sista dagen i skolan innan jullovet börjar. Om det inte vore för operationen av handen så hade jag förmodligen jobbat hela långa julen, är faktiskt lite ledsen för att jag inte kan göra det då det igentligen är bästa årstiden någonsin att jobba på, att kunna sitta ner och prata och mysa med dem gamla och få rå om dem.
Men nu får jag istället lägga all tid detta jullov på mina barn då jag valt att ha dem lediga fram till den 7e januari då jag börjar skolan igen.
 
Dock får dem vara hos sin pappa emellanåt när han är ledig.

Och från det ena till det andra, har idag även tagit lite andra beslut.... blivit sjukt ledsen... förbannad... ja you name it.
Vad det igentligen handlat om vill jag inte riktigt gå in på då det är mellan barnens pappa och mig men nu ska barnbidraget delas upp lika mellan oss, likaså alla utgifter/kostnader för barnen.... får väl se hur det kommer gå.
 
Jaja vem fasiken har sagt att livet är enkelt igentligen, och speciellt efter en separation där han fått behålla i princip hela hushållet (då jag inte orkade tjaffsa om allt) medans jag köpt allt begagnat och försöker starta mig ett fungerande liv. Och så att börja plugga.... som igentligen blev lite dyrare än jag tänkt från början......


Ja vi får väl se hur allt blir.  Känner innerst inne en jäkla stress över allt som varit den senaste tiden så ett jullov nu då jag får vila upp mig ordentligt är välbehövligt.
 
Har även en liten To-Do list över detta jullov.... sånt man aldrig hinner med annars.
 
  • Läsa ut en hel bok
  • Rensa bägge barnens garderober så det blir ordning och reda och allt som är för litet plockas undan och säljs/ges bort.
Imorgon börjar jag och barnen dagen genom att äta frukost på dagis tillsammans, mysigt!
 
 
♥Dess två, det är er jag lever för och jag ska kämpa, fan så bra vi ska få det när jag är färdigutbildad om 1år ♥