Bra postdag!

 
 
Igentligen hade jag lektion i skolan idag men valde av olika själ att vara hemma istället. 
Började morgonen med att fixa en rejäl frukost här hemma då barnen skulle komma till mig medans deras pappa skulle till tandläkaren. Vi hade en riktigt mysig frukost och satt och åt och pratade länge och väl! 
Sedan när M kom och hämtade barnen så gick jag och mötte upp Sofia, Towa och Zelda och vi tog en lång fm promenad. 
Var skönt kyligt ute, och vi traskade på rätt långt! 
Osminkad :)
 
Följde med dem hem och blev bjuden på te och knäckemacka och en massa snack, trevligt som vanligt! 
 
Sedan gick jag hemåt, plugg och städning av akvariumet stod på schemat. 
 
När barnen sen hämtats så åkte vi till djuraffären och köpte nya/fler fiskar, barnen fick välja vilka dem ville ha! 
 
Idag fick jag hem brev från ortopeden också, den 12 december ska jag operera den vänstra handen. Det är en fredag och jag har igentligen lektion då men kommer få skippa denna, sen är det som tur är helg så jag får vila upp handen ordentligt. Får se om jag kommer befinna mig hemma eller kanske åka hem till föräldrarna över helgen där man blir uppassad och får låta handen läka i lugn och ro. 
 
Strax blir det att göra sig iordning och sova, imorgon drar jag och barnen och M till Kolmården där dem har specialöppet nu i Haloween, spännande/skrämmande ;)
 
Och på söndag blir det att jobba ett kvällspass, skoj att få träffa några jobbarkompisar och kunderna! 

Höstlovet är här... för vissa :)

Barnens höstlov började idag och deras pappa har tagit ledigt denna vecka så dem får vara helt lediga. Det gjorde ju inte så mycket med tanke på att Nova har dragit på sig stans förkylning och hosta. Och igår när jag fick hem barnen hade hon även feber, men det gick över tills idag.
 
En av mina lärare hade även satt in en extralektion idag åt oss, vilket jag helt enkelt fick hoppa då jag sen några veckor tillbaka planerat dagen med barnen, samt att den lektionen kan jag endå läsa ikapp. 
 
Jag och barnen var en sväng på stan idag, fikade och gick i leksaksaffären. Sen handlade vi och så blev det att vänta tills klockan blev 15 och bion som vi hade bokat började. Nova fick bestämma film och vi såg LasseMajas detektivbyrå, en riktigt bra barnfilm! 
 
 
 
Efter filmen drog vi till pizzerian i Stenkulla och käkade kvällsmat. Barnen skulle till sin pappa och jag orkade helt enkelt inte laga mat. 
 
När vi hade ätit så åkte vi förbi ett postombud där jag skulle hämta ut ett paket. Skulle ju varit på ett bloggevent här för några veckor sedan med Living And Room men då dem blev sjuka så blev det inställt. Däremot fick jag ett mejl här för ett tag sen om att dem ville skicka goodibagen till mig. Och jag säger bara OJ vilka grejjer det låg i den. 
Skålar, fruktfat, kudde inkl fodral, deras katalog samt penna och usbminne.
 
Nu väntar skolan i 3 dagar innan jag tar långheg med barnen, då är ett besök på kolmården inplanerat då dem har Halloween-firande där och vi kan gå in med dem korten vi köpte för nästa år! 
 
 

Ett gästinlägg!

När jag var iväg på Lilla Bloggdagen så fick vi alla en varsin biljett till Maximteatern och genreps-föreställning Dödsdansen. Jag visste dock att jag skulle befinna mig i Polen just när detta genrep var så min biljett skulle alltså tillfalla någon annan. 
Men samtidigt så skulle detta bloggas om och dem enda som jag kände som skulle gå på detta var ju de som var på Lilla Bloggdagen. 
Bestämde med Sofia att hon skulle få biljetten och ta med sin sambo, så jag började spana på alla andras biljetter så Sofia och Roffe skulle få platser jämte varandra. Och som tur var så hittade jag en att byta med! 
 
Här kommer Roffes egna text om hela upplevelsen! 
 
 
På söndagen fick jag veta att jag ska få gå på teater och titta på Persbrandt, Endre och Hanzon när de framför Strindbergs Dödsdansen på deras genrep.
Jag har aldrig varit speciellt intresserad av teater eller läst Strindberg mer än det man läste i skolan, jag är inte speciellt kulturell av mig får jag erkänna.

Men när barnvakten dök upp så vi kunde börja vår färd upp till den kungliga huvudstaden så var jag spänd av förväntan, det kändes riktigt spännande att åka och titta på svensk kulturhistoria framförd av några av Sveriges mest erkända skådespelare.

På väg upp så ringde vi upp en vän för att be om resturangtips, det rekommenderades flera olika ställen men det verkar som att stockholmarna på Kungsholmen lagar mat hemmavid just på måndagar för det enda som vi hittade öppet var pizzerior och snabbmatsställen. Det slutade med att vi tog tunnelbanan till Karlaplan men pga av ett växelfel fick vi gå ifrån Östermalm. Tack Apple för iPhone-kartan ;)
Vi hittade Maximteatern och hade fortfarande ganska god tid på oss så vi började leta efter något litet ställe o äta på. I parken hittade vi ett litet hus där det fanns lite rullar och burgare etc.
Efter det sedvanliga svenska velandet så beställdes två gyrosrullar - sjuuukt goda ska tilläggas.
Dessa smaskade vi glatt i oss under tiden vi vandrade runt i höstmörkret utanför Maximteatern.

Snart var tiden inne och vi gick in och väntade, det var en bred åldersskillnad inne på teatern allt ifrån folk i tonåren till folk som säkert var lika gamla som Strindberg själv...

När insläppet öppnade var det som på Ica eller Coop en tidig morgon när pensionärerna trängs för att komma in först (jag är ju inte alls fördomsfull), efter att ha släppt förbi de mest ivriga gästerna så kom vi till våra platser och slog oss ner.
Vi vart nästa hyssjade av en åskådare när jag skulle hälla över lite godis från en påse till en mugg innan föreställningen börjat.

Vi hälsades välkomna av regissören Stefan Larsson och föreställningen började. De va kul o se trion skådespelare som jag var mest bekant med igenom Beck, Wallander och van Veeteren filmerna ge oss en föreställning där skratt och ångest förmedlades på ett galant sätt.
Även om jag som nämnts ovan är väldigt okulturell så satt jag ändå intresserad under de båda akterna. Nu några dagar senare så har intrycken sjunkit in lite mer och jag är väldigt glad för att ha fått chansen att se denna föreställning på Maximteatern. Bra skådespelarinsatser, en intim lokal där det nästan kändes som att man satt med uppe på scenen och nu förstår jag varför Strindberg anses vara en av Sveriges största pjäsförfattare.
En givande kväll med min älskling och tack Agnieszka för biljetten.

Live long and prosper
//Roffe