Blev inte den mysiga helgen vi trodde.

Hade sett fram emot den lediga helgen med barnen som tusan, men så har Elton hela fredagen klagat på att magen gjort ont, och han har knappt ätit något alls. 
När vi sen skulle äta kvällsmaten så sprang han till toan och kräktes... då var kl ca 19. 
Han kräktes och höll på enda till 02 på natten, jag somnade vid 04 och sedan vaknade barnen 07 igen. 
Då var jag lagom sliten. 
 
Från 02- fram till lördagen var han kräksfri och vi hoppades såklart på det bästa, att han inte skulle kräkas mer... men så vid 15 kräktes han upp allt han hade ätit en stund tidigare. Så då var vi tillbaka på ruta 1.
En grej som oroade mig mest var att han från fredag kväll till lördag kväll hade kissat en gång, och det var i lördagsmorse. 
Så när det blev kväll igår så blev jag mer och mer orolig då han drack dåligt, och inte hade kissat på 12h. Vilket inte är bra för ett barn. 
Så ett samtal till 1177 senare så blev vi ombedda att åka till akuten, eventuellt behövde han dropp, och kollas upp. 
När vi kom till akuten blev vi hänvisade till primärvårdsjouren istället, då nyköpings lasarett inte har barnkompetens kvällar och helger, tryggt och bra :/
Så det var bara att stoppa honom i bilen igen och åka till nästa ställe. 
Väl på Åsidan (där primärvårdsjouren ligger) blev vi välkomnade med öppna armar. Med tanke på att han kräkts fick vi eget rum direkt och blev servade jättegod jordgubbssaft som Elton svepte på direkten! 
Läkaren klämde och kände på honom och blodprov togs. 
Efter mkt disskutioner med läkarna så bestämde vi att vi skulle åka hem och avvakta och se om han kissade, han hade ju trots allt svept ett glas saft. 
Skulle han inte kissa dem 2 kommande timmarna så var det akuten och dropp som gällde, men nu hade vi sån himla tur att så fort vi kom hem, efter ett stopp på macken för att köpa jordgubbssaft och cola, så gick Elton och kissade. 
Man kan ju lungt säga att det var en sten som släppte från mina axlar. Vi kunde nu slappna av och koncentrera oss på att sova gott istället. 
 
Dagen idag har gott bra, han har ätit, kissat och lekt och inte sovit något alls på dagen, vilket han gjorde nästan hela lördagen. 
Så han är helt klart på bättringsvägar. Vi har idag haft en lugn dag hemma han och jag, Nova åkte till sin pappa igår och nu är bägge barnen där då exet tar dem på fm imorgon(kan inte skicka dem till förskola/skola imorgon pga att Elton kräktes igår) för jag har lite skolsaker att fixa, och så tar jag dem vid lunch och resten av dagen. 
 
Skönt när vi kan dela upp det så himla bra! 
 
Så nu hoppas vi att årets magsjukor/kräkningar är avklarade, för denna helg har verkligen varit påfrestande. 
 
 
 
Taggar: Akuten, Magsjuka, vätskebrist;

Loppi BlogBag Nystart!

Jag hade den stora äran att få testa på årets första Loppi BlogBag, som denna gång var fokuserad på Nystart!
 
Innehållet bestod av Blutsaft, Ekomusli, KidsZoo, Castus, Friggs hälsote, Friggs Riskakor och Friggs nya vitaminbrus!
 
Alla produkter var varmt välkomna här hemma, blutsaft har jag använt sen förut och lägligt nog så tog min flaska slut dagen innan detta paket kom, lägligt va!
Jag personligen behöver lite extra järntillskott då jag alltid haft dåligt järnvärde i kroppen, så en hutt av detta varje dag behövs för att jag ska orka vara pigg hela dagarna, speciellt nu vintertid.
 
 
Ekomuslin smakade jag nu ikväll och det var tyvärr ingen större hit, jag har inga problem med musli i sig med i denna var det rätt mkt hårda saker som inte gick att tugga sönder ens. Nyttigt i alla ära men tänderna vill jag gärna ha kvar hela!
 
KidsZoo var något helt nytt för oss, barnen tyckte det var jättegott och var lite besvikna över att man bara fick ta en om dagen, jag tyckte också dem var helt okej, så en och annan lär slinka ner i min mage också.
 
 
Friggs gav hela 3 produkter som skulle testas, dem underbart goda riskakorna med havssalt och chiafrön blev inte långlivade här hemma, herregud vilket beroende dem gav!
Hälsoteet sos skickades med var ju perfekt då jag nu för tiden dricker koffeinfria saker, så detta passade perfekt här hemma.
Även Sockerbalans-brustabletterna var passande, har druckigt en sådan om dagen nu och faktiskt så känner jag inte alls samma sug efter just sötsaker som jag kännt innan, så det är skönt att det går att lösa en sån sak så enkelt!
 
Castus- fruktstänger med enbart naturligt innehåll. Barnen är faktiskt inte jättefärtjusta i dessa, däremot så har jag dessa i väskan, perfekt om man är småsugen på någonting under dagen och dem är ju 100ggr bättre att ta till än att köpa en kexchoklad eller annat skräp bara för att snabbt få i sig lite energi.
 
Tack snälla Loppi för att jag och kidsen fick prova alla dessa saker och hitta lite nya favoriter som vi absolut kommer köpa mer av i framtiden!
 
 
 
 
Taggar: acrilexegenvard, blutsaft, castus, friggs, kidszoosverige, loppiblogbag, nystart;

Snart halva veckan över.

Idag var jag i skolan, har haft datalektion (Windowsserver) hela dagen, inför provet som vi ska ha på tisdag nästa vecka. 
Känns endå som att det kommer gå bra bara man gör fina och bra anteckningar om varje steg som ska göras (ja vi får använda oss av egna anteckningar under provets gång då det är en tentalabb).
Idag fick vi tillbaka provet från kursen Mailserver också, och jag hade 3 fel bara och det är skönt att ha ännu en kurs avslutad. 
 
Snart dags att börja kika på Lia-plats. Någon som vill umgås med mig i 6 månader från efter sommaren och fram till nyår ungefär?! 
Jag vill lära mig massa och kan pendla ca 10 mil runtomkring Nyköping! 
 
Tveka inte, jag är värsta kapet!!
 
Hojjta till här i bloggen eller dra ett mejl, mejladress finner ni här till vänster i menyn.
 
Taggar: LIA, Skolavslutning, Studenten;