När man gör något, fast men igentligen inte vågar?!

I torsdags var det dags att redovisa den muntliga delen i examensarbetet. Jag som avskyr att prata inför folk gick in i detta med total likgiltighet. 
Gjorde en kort men endå bra powerpoint kvällen innan, bestämde vad som skulle sägas till vilken bild.. och sen när det var min tur så gick jag bara upp och körde den. 
 
Vi hade 2 personer som var en inhyrd jury, som bedömde oss på innehållet samt hur vi presenterade allt. 
Och jag måste säga att WOW, vilka fina ord jag fick höra! 
 
Det som killen som kollade själva presentationstekninken påpekade var att jag kunde le lite mer när jag pratade :) 
Läraren tyckte att jag var jätteduktig och kändes självsäker och sådär, då brast jag ut i skratt och sa att det är de värsta jag vet, att prata inför folk, men kanske är någonting som jag trots allt ska syssla med. Dels för att jobba på min egna rädsla och dels för att det trots allt inte märks att jag är nervös, trots att jag själv känner att jag är det?! 
Tjejen som lyssnade på innehållet påpekade lite saker som hon tyckte fattades men dem visste jag om redan. 
Och så hade jag ju gjort en broshyr om det fiktiva företaget som jag skapade, och det tyckte dem var jättekul! 
Trots att jag missuppfattat just den biten, men dem tyckte det endå var bra! 
 
Efter redovisningarna käkade vi lunch tillsammans ett gäng i klassen. 
Måste säga att det var en riktigt bra klass jag gått i, vi är alla så himla olika men endå så har vi galet roligt och tokigt tillsammans! 
 Några av mina fina klasskompisar, bilden är snodd :D
 
Nu efter sommaren ska vi alla ut på LIA, jag har en plats på ett företag i stockholm, men har nu även blivit kontaktad i sista minut av ett företag här i Nyköping, så ska ringa upp dem på måndag och se vad dem tycker. Har jag riktig tur kanske jag slipper pendlandet och får lära mig en massa bra saker på detta företag här i stan! 
 
Idag är det mors dag. Helgen spenderade jag på jobbet, städa städa och få ordning. Men det är kul, nu börjar man verkligen se resultat på vårt slit. 
Nästa helg borde vara sista helgen med städningen och plock och iordningställande! 
Då ska även barnen hänga med mig ut dit och se hur det ser ut och så, och passa på att leka i den stora lekparken precis utanför dörren, innan den rivs.  (EU-standarder hit och dit ni vet). 
 
Morsdag idag också... har varit på fika hos barnens farmor med barnen och exat, fick 4 fina plantor av barnen, 2 chili och 2 tomatplantor, hoppas jag kan hålla liv i dessa bara i sommar! 

Jag vill ha tomt!

En sak som jag saknar med att bo i hus är ju att ha tomt. Tänk så smidigt det var att när barnen var små bara kunna släppa ut dem och samtidigt kunna laga mat medans man hade koll på dem. 
Dem kunde leka fritt och gå in och ut hur dem ville. 
Jag kan tänka mig att det är alla föräldrars dröm att ha en sådan vardag! 
 
Men jag får fortsätta drömma, och en dag kanske jag står där igen, men prinsen vid min sida :)
 
Nu när man bor 3våningar upp utan hiss så införskaffar man ju inte så värst mycket leksaker som används utomhus. Det mesta är ju spadar, hinkar och boll. Det är sådant som är enkelt att bära med sig ut samt plocka ihop och ta hem igen. 
 
Våran gård är inte heller den bästa om man ser det ur barnsynpunkt. Klätterställningen är mer rutten än hel, så den får inte barnen ens leka i. Rutschkanan är av metall och börjar uppe på berget och slutar i sanden, den är det dock inge fel på. 
Hela lekplatsen är nog rätt grovt underkänd om man ska prata EU-regler som finns för alla lekplatser. 
 

Tänk så härligt det vore om föreningen kunde ta sitt förnuft till fånga och fixa upp gården så barnen kunde leka på riktigt! (Senaste ändringen dem gjorde var att bygga parkering på basketplan... klokt! )

Det där med att barnen är våran framtid är inget våran förening tänker på ;)

 

Inne på ToysRus finns det massa fina klätterställningar och leksaker, tänk om föreningen kunde använda sig av dessa saker i framtida planer! 

Några av mina tips är följande: 

 Tänk vilken dröm det vore om denna smälldes upp, skulle bli en favorit hos mina barn garanterat! 
 
 

Eller denna grymma klätterställning!!

 

 

Taggar: Barn är framtiden, Sponsrat, ToysRus, Utelek;

Examensarbetet....

Idag kl 16 är det deadline för att skicka in Examensarbetet i skolan... arbetet som vi i början var 2st som skulle göra, men efter 2 veckor valde min klasskompis att hoppa av så då stod jag själv. 
Och jag kan säga som så att när man inte har någon att bolla tankar med så är det inte så jäkla lätt att få ihop 5000ord och ett bra arbete.....
Men jag kommer skicka in det som kommer bli klart, får väl bära eller brista men jag har iallafall gjort mitt bästa, och försökt. 
 
I em blir det en träff på Dialect... ang LIAN, som redan är klar, men igår fick jag ett samtal så nu blir det en träff där så får vi se om jag kommer göra LIAN på hemmaplan. Det skulle ju vara skönt att slippa pendla och kunna ha en vanlig fungerande vardag med barnen även när man ska iväg tidigt på morgonen! 
 
Nova har åkt iväg med skolan till Stockholm idag, Tekniska museet ska få sig ett besök av ett gäng nyfikna och glada 2a-klassare!
 
 
Jaja trots arbete och allt så tycker jag vi ler och är glada :)
 
 
Taggar: Dialect, Klassresa, LIA, Tekniskamuseet, examensarbete;