03.30, skapligt tidigt!

Jobbet knallar på, roligt som tusan och jag trivs bättre än någonsin :) (det enda som vore bättre är ju att få jobba mer)   :)
 
Imorse ringde kl 03,30, skapligt tidigt men när man ska till taxfreen och jobba så är det så enkelt att kliva upp! 
 
Igår kom barnen och skulle hälsa på mig lite, men så planerade vi om så Elton skjutsade jag till Liam så dem fick leka och jag och Nova åkte til Johanna och tjejerna och umgicks. 
 
Jag och Johanna satte oss och virkade, drack te och fikade och snackade skit, som vanligt. Att allt känns så enkelt med en människa, att man kan prata om verkligen allt, finns inte mycket vi inte vet om varandra! 
 
Jag påbörjade min trasmatta igår, och snart är tyget som jag fixat av sönderklippt påslakan slut, så imorgon får jag väl klippa ytterligare ett lakan.
 
Så himla rofyllt och lugnande det är att sitta och virka! 
 
Jag var ju tillbaka till vc när jag slutade med Kåvepeninen senast, då jag fick ont i halsen igen och mådde lite apa. En massa prover togs och det visade sig att jag hade för mycket vita blodkroppar i blodet.
Däremot så visade inte testerna dem skickade på odling någonting alls, så imorgon ska jag tillbaka och lämna ytterligare blod för att se om det är någe annat knas i min kropp och det är därför alla vita blodkroppar är där. 
 
En sak som är säker är iallafall att man inte ska googla felen som är i kroppen, då blir man multisjuk helt plötsligt. 
 
Hjärtat är på Curling ikväll och jag sitter och kollar tv, dricker te och virkar samtidigt, men blir nog inte så värst sen kväll med tanke på hur dags jag gick upp imorse.
 
 
 
Taggar: Trasmatta, Virka, dyi;

Men det finns ju inga jobb.

Say whaaat?! 
 
 
Jag är den typen av människa som ALDRIG skulle kunna vara arbetslös och leva på a-kassa och gå hemma om dagarna. 
Dem få gånger jag varit sjukskriven har jag klättrat på väggarna hemma och blivit så galet rastlös och verkligen nästan blivit galen.
Jag som varit arbetssökande nästan hela mitt vuxna liv, jag har alltså trots att jag haft timanställningar sökt jobb på fler olika ställen för att kunna få till så gott som en heltidstjänst fast på olika ställen, sett att det visst finns en massa jobb.
Problemet sitter ju bakom datorskärmarna. (individen själv.)
 
Folk (många, inte alla) är ju så förbannat lata nu för tiden och förväntar sig nästan att jobben ska komma till dem, gärna jobb som är hetid, dagtid och lediga helger med fast månadslön, och att söka ett jobb på te.x Mc Donalds kommer inte på frågan för "vända hamburgare vill man ju inte göra". (jo jag har hört den kommentaren.)
 
Folk har blivit så jäkla fina och kräsa och vet ni, sånt får mig att kräkas. 
Jag blir så arg och samtidigt ledsen, mest för att dagens ungdom/unga vuxna är så förbannat bortskämda och lata, kommer inte bli en lätt framtid för dem kan jag tänka mig tyvärr :/
 
Nej du får inget jobb om du inte söker jobb.
 
Ett jobb på Mc Donalds eller på en städfirma ÄR en fot in i arbetslivet vilket ser 100% bättre ut på ditt cv än att du varit arbetslös en längre tid utan en bra förklaring.
 
Just nu jobbar jag på Taxfreen på Skavsta, timanställd, men jag söker ju fortfarande fler olika tjänster samtidigt! 
 
Nu vill jag inte trampa folk på tårna med detta inlägg, inte alls, utan menar att fullt friska människor finns det jobb åt, dem skulle kunna börja jobba imorgon, om dem tog tag i sin jäkla lathet.
 
Taggar: Arbete, Jobba, arbeta, tankar;

Att tjäna pengar!

Även som skolklass eller förening kan man ibland behöva ha in lite extra pengar, kan ju handla om att man ska på klassresa eller dylikt. Och då är det ju perfekt att det faktiskt finns företag som stödjer detta och erbjuder sjyssta erbjudanden för detta ändamål! 
 
När jag gick i gymnasiet skulle vi åka till Rom på klassresa, så vi sålde kakor! 
Jag hade ju ett himla flyt för då köpte målarfirman här i huset alla mina kakpaket, så slapp gå runt och fråga och vara på släkten för att dem skulle handla en massa :)
 
Men jag tycker det är ett himla bra koncept och att man faktiskt visar för dagens ungdomar att inget är gratis och att man faktiskt måste jobba lite för att få ihop pengar till det man ska göra/köpa.
 
Delikatesskungen är just en sådan sida, där man kan välja mellan en del olika saker att sälja för skolklassen eller föreningen. Samt att ni inte behöver ligga ute med några pengar alls under tiden ni säljer då man inte betalar in någonting förns varorna levereras till köparen och ni fått betalt! 
 
Tex om ni är 25 personer i klasssen och alla säljer 12 produkter var, så tjänar klassen 20,500kr, vilket är en stor summa som man som klass kan hitta på mycket roligt för! 
 
Så går du i skolan eller är med i en förening och ni ska hitta på något tillsammans och vill få in pengar på detta så tycker jag absolut ni ska kika in till dem, och under tiden kan ni kolla på denna smarta film om hur det hela går till! 
 
 
Taggar: delikatesskungen;