Rökspån!

Rökt mat, det är ju himla gott, tänk er då att man röker det hemma själv, tänk så trevligt att kunna bjuda sina gäster på egenrökt mat! 
Hos oss har vi rökt lax, räkor och så testade vi att röka fläskfile till midsommar, vilket blev en riktig succe faktiskt.
På landet har vi en hemmabyggd rökurna som vi använder oss av, vilket är himla smidigt! Man får plats med rätt mycket råvaror i den så det går att röka större partier så att säga.
 
Men man måste ju röka likadana råvaror eftersom det är lite svårt att plocka bort saker mitt under rökningen. 
Tex vore det ju lite svårt att röka både lax och räkor samtidigt. 
 
Till midsommar rökte vi även lite lax till vänner, när Nova var med Micke och rökte så blev hon rätt besviken på honom när han sa att det inte var våran lax som röktes. Hon tycker nämligen att vi röker den godaste laxen i världen :)
 
Har ni rökt några råvaror hemma som är annorlunda? 
Vi har funderingar på om man kan röka typ kräftor, eller krabba? 
Får nog helt enkelt testas och smakas.
 
 
Det finns ett företag i danmark som tillverkar och säljer Rökspån, som heter Dansk Træmel.
Dom har en återförsäljare av rökprodukter i Kungsbacka. Någon som besökt dessa? 
Jag kommer garanterat göra ett besök där den dagen man är i krokarna. 
 
Har ni prövat att röka själva? Isåfall vad har ni rökt och hur blev resultatet? 
Taggar: Mat, råvaror, rökning;

Att hålla tal.

Jag är en av dem människorna som tycker att det är lite jobbigt att prata inför en stor folksamling, iallafall när det handlar om att man själv ska stå upp och prata och att alla ska kolla och lyssna på en. 

Däremot har jag aldrig hållit i ett tal inför vänner, jag tänker doptal, brölloppstal eller ett tacktal, men det kanske kommer någon dag det också! 

Mina tankar kring det hela är att det är nog enklare på något vis att prata direkt från hjärtat om det är folk som man håller kärt, istället för ett ihopskrivet tal/föredrag om kanske någon produkt eller tjänst.

Nu för tiden finns det till och med ett enkelt verktyg som du kan använda dig av, även om du med kort varsel blir ombedd att hålla ett tal, vilket ju är super så det inte blir tokigheter där mitt under talet :)

Taltips är en sida som tillhandahåller en himla massa olika tal, som du mot en enkel summa kan köpa. Finns för alla möjliga åldrar och tillfällen och du kommer garanterat hitta något som passar just det tillfället som du behöver ett tal till! 

Berätta gära om era minnen om tal, om det gått tokigt, har du själv skrivit tal som blivit flopp, eller gick det riktigt bra? 

 

Häcken full med jobb!

Ja herre min gud, men jag gillar ju att ha det såhär. Sen är det väl lika bra att passa på att jobba medans barnen är hos sin pappa. 
Jobbet på skavsta kombineras med jobbet på brazzan, däremot är det ju som vanligt lite kaoas med personal på restaurangen så jag har satt alla mina lediga dagar där så det förhoppningsvis ska funka ändå.
Men jag lever, och är rätt så nöjd med alla, vilket är huvudsaken! 
Gillar ju att jobba och gillar när det händer saker hela tiden så det känns bra! 
 
På lördag ska mamma ha sin 50årsfest, ja min lilla mamma fyllde 50år igår! 
Vi har lite att fixa med tills dess men det är tur att Micke är hemma om kvällarna och kan dona och ha sig, min älskade man! 
 
Igår var vi och kollade på en lägenhhet, radhus med tomt, håller tummarna så himla hårt för att vi ska få den, större än den vi har idag samt ett rum extra, vore ju perfekt! 
 
Nä dags att göra sig iordning för jobb snart då!