Yey äntligen!

Igår kom äntligen brevet, brevet som meddelade att jag ska börja plugga, jag ska alltså äntligen få ta jägarexamen! 
 
Ska bli galet roligt, börjar den 6 december och är ett lärarlett tillfälle i veckan ca 15 veckor framöver! 
 
Igår när jag hämtat barnen på skolan efter jobbet så åkte vi till Norrköping för lite shopping av nya vinterkläder. Hittade allt vi sökte så var hemma igen vid 18tiden. 
Nöjda ungar och nöjd mamma, dock en tunnare plånbok :P
 
Till Novas stora lycka så fanns inte svarta täckbyxor i hennes storlek så hon fick ett par rosa, nöjd tjej! 
 
Snart är det dags att göra sig iordning här hemma för ikväll är det ett pass på skavsta som gäller. Ska hämta barnen på vägen också och lämna dem på Mickes jobb så slipper han sluta tidigare idag för att hämta dem. 
 
 
 

2 veckor i nya lyan!

Nu har vi bott i nya lyan i  2 veckor, håller på att komma iordning med allt men har nog insett att vi faktiskt har lite för mkt grejjer.. 
Så blir att sälja av det som vi inte känner att vi kan förvara eller kommer ha användning av. 
 
Mkt sker i livet, jobb, barn varannan vecka, börja ta tag i saker som måste hända, att må bra mitt i allt, och så lite mer jobb :)
Och snart är det jul också, så himla mysigt! 
 
Planerar även in en heldag i stockholm med kidsen där innan jul, gå på julmarknad och bara mysa! 
Tanken var att vi skulle åka till polen på julmarknad men så blev vi med ny och dyrare bostad och så kom det lite andra kostnader emellan så vi insåg att vi nog inte skulle ha råd att åka nu mitt i allt, så resan till polen blir en senare resa.  Men barnen var helt okej med det :)
 
Imorgon när jag hämtat barnen på skolan så ska vi åka till Norrköping och shoppa lite nya vinterkläder åt dem. 
Hur gör ni andra som är separerade med sånna saker? Är det som här att det ansvaret ligger typ på mig? Att pappan inte fixar sånt.... utan typ förväntar sig att en själv ska fixa och köpa allt? OCH att en själv ska betala allt? 
 
Jaja det är som det är och jag vill ju barnens bästa, och nakna kan dem ju inte gå nu i vinter heller. 
 
I år tänkte vi testa ytterkläderna från Lager157, och se vad dem går för! 
 
 
 
 
 

Att skydda sig.

 

Nu har verkligen vintern gjort ett jättekliv in i våra liv i hela sverige. Det är frost, kalla vindar och så kommer det idag lite snö här i Nyköping.

Med kalla vindar och det kalla klimatet kommer även den nariga och känsliga huden i ansiktet. Kroppen skyddar man ju med kläder men ansiktet är alltid utsatt.

Jag själv är extra noga med hudvården just på vintern, då min hy lätt blir torr och fnasig och jag märkte just nu i dagarna att jag flagar runt ögonen och är extremt torr där.

Maria Åkerberg är ett märke som ligger mig varmt om hjärtat då jag jobbade mycket med det när jag gick min utbildning till Ekologisk Hudvårdsterapeut för några år sedan, dem produkterna hittar du HÄR.

En morgonrutin som jag har, om jag inte är jättestressad och snabbt ska i väg, är att borsta ansiktet med en mjuk plastborste och Total Renew.Oil från Biotherm. Borstar och masserar ansiktet med denna mjuka borste och sedan sköljs det av med vatten, ja det som är kvar då min hud gärna suger åt sig av allt!

Sedan är det insmörjning av min egna ringblomssalva i hela ansiktet, som man dock blir orange av i början men det försvinner rätt snabbt då huden även äter upp detta!

 

 

Vad har ni för hudvårdsrutiner?

 

Har ni använt samma år efter år eller testat nya?

 

 

 

 

Taggar: hudvård, känslighy, skyddasig;