Besök på lasarettet

I söndags var vi i Trosa med Mickes föräldrar. Harry skötte sig exemplariskt och sov mkt av dagen. Vi åt sedan mat hos oss och fixade lite innan vi åkte med svärföräldrarna hem en sväng för fika och hämta verktyg. 

Det var då gnället från Harry började. En missnöjd unge som från ingenstans även kräktes en del. 
När vi sedan kom hem så tempade jag honom och det visade sig att han hade 38.7 i temp, inte konstigt han var gnällig eller kräktes. 

Ringde 1177 och rådfrågade vad vi skulle göra, och sen höll vi koll på tempen kommande natt. 
Då den sakta men säkert gick neråt så avvaktade vi och blev kvar hemma över natten. 

På morgonen ringde jag till barnavdelning här i stan då den bara är öppen dagtid (vi har inget barnsjukhus här i Nyköping sen många år tillbaka, väldigt dåligt). 
Fick en tid rätt omgående så jag och Harry åkte dit.
Fick jättebra bemötande och alla sköterskor och läkare var så gulliga och trots lite feber så Charmade Harry alla han mötte :)

Det togs prover av blod och urin, lyssnade  på hjärta och lungor, kollades öron och hals och klämdes och kändes på honom. 

Förmodligen är det en jobbig förkylning han har bara så vi har några lugna dagar framför oss hemma. Tempar med jämna mellanrum för att hålla koll så inte febern dyker upp igen. 

Och idag kommer storasyskonen hem igen, som vi längtat! 


Låt mig bygga ett hus.

En dröm som jag alltid haft är att  möjligheten att få bygga ett eget hus. Kanske inte att bokstavligt talat bygga det, men att få rita upp det och planera och få det precis som man önskar. Och sedan låta någon annan bygga det åt en.  Finns ju även så kallade Nyckelfärdiga hus, där man köper ett färdigt hus och en tomt som man vill ställa huset på.

Självklart om man kan vissa saker så skulle man ju kunna göra lite saker själv, tex tapetsera eller om man är elektriker eller plattläggare, för att komma lite billigare undan :)

Både min och Mickes dröm är att bo på landet. Helst utan grannar allt för nära. Ha möjligheten att ha djur, tex höns, och stor tomt där man kan odla mycket saker själv. Även ett stort växthus skulle ju uppskattas. Ha lugnet runt hörnet så att säga!

I nuläget ligger huspriserna helt galet högt och vill man bo i stan eller i närheten så får man räkna med att ge kanske tre miljoner kronor för ett normalstort hus med liten tomt.  Då kan det ju även bli så att man inte är helt hundra procent nöjd med allt utan vill ha några hundra tusen extra för att renovera, och då skenar ju pengarna iväg rätt snabbt.

Vad är dina husdrömmar, berätta gärna!

 

 

Sten, vitt, träd, helt perfekt!

 

Största rädslan!

Den största rädslan i nuläget är att Lilleman ska bli sjuk, såklart. Jag misstänker att han har en liten förkylning i kroppen då han sovit mkt oroligt senaste nätterna och varit lite snorig. 

Tack och lov verkar det stannat där.

Ett så litet barn ska ju inte vara sjukt kan man tycka men med storasyskon som nu börjat skolan och kommer dra med sig baciller hem så är det ju näst intill oundvikligt. 

Så nu håller vi tummarna att den där förkylningen förblir liten och att vi slipper feber och sjukhusbesök. (Främst då för att Nyköping valde att lägga ner barnavdelningen här hos oss så då får man ju ta sig till Eskilstuna om det blir något akut med liten).