Det jäkla vaccinet

I måndags fick Harry 5månaders vaccinet, och självklart kom febern och smärta och allmänt onöjd unge som ett brev på posten framåt kvällen.
Själv var jag iväg på personalmöte och sedan åt vi ute hela jobbet så Micke fick ta den kvällen själv. 
Gårdagen var likadan med en feber som gick upp och ner och Harry som inte var nöjd med något och sov knappt alls på dagen.
 
Idag verkar det dock som att det släppt nu, har en nöjd son som ätit sin gröt nu när vi kom från Luciafirandet med barnens skola, och är piggare och mer nöjd med tillvaron än igår! 
 
Min fina tärna! 
 
Vi har äntligen fått rikligt med snö här i Nyköping, så himla mysigt och vitt och fint ute, nu hoppas vi den stannar och inte slaskar bort innan jul!
 
Trevlig Lucia önskar jag er alla! 

5-6 månaderskontrollen

Idag vart det en tur till bvc i snöovädret som drog in över oss inatt. Harry väger nu in på 8,5kg och mätte 69cm, inte konstigt vissa plagg i 68 börjar bli lite tighta :)
 
Blev även vaccinering, trots att han igår hade lite förhöjd temp, så får väl se om det kommer biverkningar av sprutorna ikväll.
 
Själv ska jag på personalmöte ikväll och sedan ska vi ut och äta middag med jobbet, ska bli så himla mysigt att äntligen komma hemifrån utan barn och inte bara till jobbet. 
 
Lillebus igårkväll efter att han badat med sin pappa och sedan slukat en hel flaska mat, somnade gott och har sovit väldigt bra inatt faktiskt! 

Ekonomi ur en mammaledigs tjej perspektiv.

Hur tänker ni kring ekonomi? Har ni alltid haft jobb och bra ekonomi eller har ni någon gång haft det lite kämpigare och fått lösa ekonomin genom tex lån, både privata lån av familj men även banklån?

Handlar ni med fonder och aktier kanske?

För mig blev det en stor förändring i livet när jag flyttade från barnens pappa, att helt plötsligt stå själv för ekonomin, då jag även bara hade timanställning, var tufft, vissa månader var tuffare än andra och jag är ändå glad och tacksam som hade min familj som ställde upp.

En dröm som både jag, och jag gissar att många andra har är att bli ekonomiskt oberoende! Tänkt så skönt det hade varit om man inte skulle behöva fundera på just pengar, köpa sig vad man vill och göra dem där resorna som man nu bara drömmer om!

Jag har ett tag funderat på att börja spara i fonder och aktier, men det verkar vara en riktig djungel och jag skulle nog förmodligen behöva gå en kurs i det för att förstå bättre :)

Tanken då vore ju isåfall att kunna lägga undan lite slantar varje månad och sen när man väl ska bli pensionär (när det nu blir, jag är ju bara 30år) så ska man kunna använda sig av dem pengarna och njuta av pensionärslivet!

I nuläget blir det inte mycket till sparande tyvärr då jag är mammaledig och inte plockar ut så himla mycket föräldradagar just för att kunna vara hemma lite längre med Harry än jag hade möjlighet till med dem stora barnen, men det kommer ju förändras den dagen jag går tillbaka och jobbar igen, samt att planen är att skaffa ytterligare ett jobb på 50% så jag allt som allt kommer jobba heltid.

Jag är ju en sådan människa som alltid jobbat mer eller mindre skift, men skulle absolut kunna tänka mig ett 7-16 jobb på vardagar typ, men skulle ju då behöva utbilda mig misstänker jag! 

Men vi får väl se vad som händer efter mammaledigheten sen!