80-talet på väg tillbaka?

 
Färgglada stora smycken, stora frisyrer och så färgglada kläder med tights och oversize-tröjor, det är så jag minns det glada 80-talet
 
Nä men skämt å sido, minns inte själv så värst mycket av 80 talet, är själv född i slutet på det, närmare bestämt 1987, så mina första år där i Polen har jag vaga minnen av. Sen var ju inte heller 80-talet i polen som 80-talet här i Sverige.
 
Men om man kollar tillbaka på bilder, musik som spelades och så vidare så finns det en hel del att få veta om just "det glada 80-talet", som det så fint kallas :)
 
Som skrivet ovan, kläderna var oftast färgglada, det var mycket tights och t-shirts som var modellen längre.
Smyckena och bältena var många och även dem färgglada. 
Frisyrerna var stora, typ pudelstyle! 
 
Sen dess har mycket blivit striktare och svartare, tycker jag. 
Bär man något om har mycket färg nu för tiden så kommer nog folk reagera. Personligen blir jag glad när jag ser någon som har färgklada kläder eller smycken, frisyrerna från 80-talet är dock inget som jag saknar.
 
Vad har du för minnen av 80-talet, eller är du lika gammal som mig, runt 30, så du kanske inte har så många minnen från den tiden? 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vecka 22 är kommen!

Veckorna går snabbt nu, redan inne i vecka 22 och jag känner nu dagligen bönans fighter i magen, nästan så man börjar undra när bönan sover, då det känns typ hela tiden.
 
Men det är mysigt, det kan man ju inte säga annat om! 
 
Har även sammandragningar redan, rätt så obehagligt vissa ggr då det blir rätt starkt men går ju att leva med ett tag till! 
 
 
Bönan, bilder tagna idag! 
 
Barnen spenderade en stund av dagen idag på fritids, dem har ju lov från skolan. Måndags och tisdags var vi lediga. Måndagen spenderades i Norrköping tillsammans med svärföräldrarna och svågerns barn. Det lektes och stojjades och barnen somnade ovaggade på kvällen sedan :)
 
Torsdag hade vi en lugn dag, Nova bakade cupcakes och vi pysslade lite hemma. 
Imorgon jobbar jag och barnen ska vara på fritids, jag jobbar även fredag men då har Micke ledigt med kidsen så dem ska roa sig, förmodligen på skjutbanan! 
 
I helgen väntar bad och lek i ett annat län, det ska bli mysigt! 
 
 
Måste visa denna fina bild på tulipanerna jag köpte på Lidl här om dagen, aldrig varit med om att blomman blivit så himla fin tidigare! 
Var vanliga svenska 10-pack som kostade 39kr. 
 

Att yoga, utan smärta!

Har ni testat på Yoga någon gång? 
Jag har gått på yoga-klasser när jag tränade på Nordic Wellness för några år sedan men tyvärr föll det mig aldrig i smaken. 
Det största problemet för mig var att jag faktiskt fick ont i nederdelen av kroppen av det. 
Det var hårt att sitta ner, trots att det fanns bra och rejält tjocka yogamattor, samt att mina höfter är lite som de är och smärtar lätt om jag vrider på dem i rörelser som de inte är vana vid annars. (misstänker att det sitter i sedan foglossningen med sonen för många år sedan.)
 
Tyckte dock att yoga i sig var väldigt avslappnande och skönt för psyket, att få slappna av och andas och bara ta det lungt i hela kroppen.
Lugn musik, lugna rörelser och man får sträcka ut musklerna och känna efter vilka muskler man faktiskt har i kroppen som man annars kanske inte tänker att man använder!  
 
Men funkar ju inte i längden om man ska ha ont av det tyvärr.
 
Lite lärorik fakta om Yoga:
Yogan uppstod för flera tusen år sedan som en grundläggande del i indisk filosofi, psykologi och religion. Det finns flera olika sorters yoga med olika syften beroende på yogastilen. I äldre texter har man hittat information om att yoga kunde användas som ett pragmatiskt träningssystem men också som en sorts rening av de inre organen. Det används för en inre ro i sinne och välmående. Med diverse inkluderade andningsövningar m.m. helar man hjärnan och stärker sin mentala förmåga.