Nu är vi kompletta!

Igår hämtades barnen hem, Elton rusade mot mig på skolan så fort jag parkerade bilen och gav mig en rejäl kram, vi inväntade Nova som hade träslöjd på en annan skola så det tar en stund extra för henne att komma till skolan, vi åkte sedan och handlade lite och sedan åkte vi hemåt. 
 
Planen var att vi skulle åka till Jogersö och sälja saker på bakluckeloppisen igår, men vädret var verkligen inte på våran sida och regnet kom lagom tills barnen skulle hämtas på skolan så vi hoppas på bättre tur nästa vecka på sveriges Nationaldag istället, barnen ser fram emot det, och jag skulle tycka det var himla skönt att bli av med en massa grejjer som bara står här hemma. Men nu är allt packat och prismärkt så bara åka och sälja så länge man orkar :)
 
När Micke klev innanför dörren hemma igårkväll så var det en liten kille här hemma som for rätt upp i hans famn och sen knappt ville släppa taget om han under hela kvällen♥ Han har ju saknat Micke så mycket att han grät här hemma både lördag och söndag över att Micke hade åkt och skulle vara borta så länge i Norge, min lilla prins! 
 
Om en timme ca hämtas barnen och sedan ska dem till frisören bägge två, nästa vecka är det skolavslutning så nu börjar förberedelserna inför detta och frisörbesök är ju ett måste då :)
 
 
 
 

Mors-Dag 2017.

Idag är det morsdag, barnen är hos sin pappa då det är pappavecka, dem verkade dock besvikna över att inte vara här då dem tidigare i veckan var glada över att fira mig, men jag sa att vi ju kan fira mig senare när dem kommer hit igen! 
Så igår när hjärtat frågade vad jag önskade mig i morsdagpresent så var ju svaret enkelt, vänta med det tills barnen kommer och planera någonting med dem! 
 
Igår var en riktigt varm dag, sådär så man smälte bort i skuggan och var tvungen att duscha mitt på dagen rätt kallt för att få skölja av sig lite! 
Min foglossning har blivit åt helskotta kan man säga, så jäkla stel i höfterna nu för tiden så har svårt att gå ordentligt när jag varit stillasittandes eller efter en natts sömn. 
Så helt ärligt så hoppas jag att inte bebis stannar kvar allt för många veckor till, känner att det vore himla skönt att få sin kropp tillbaka och kunna röra sig normalt igen och slippa smärtan.
 
 
Jag och Rambo har haft en lugn vecka hemma med en del pyssel. Vi har även varit på en del längre promenader, dock inte så snabba :P men ut kom jag och det gjorde ju varken till eller från med foglossning så det var skönt att man kunde röra på sig lite extra!
 
 
Sommaren verkar som sagt kommit för att stanna, har dock sett att det ska komma regn nu i veckan men det gör ju inget alls, vi och naturen behöver lite vätskekontroll :)
 
Barnen har knappt 2 veckor kvar i skolan nu, kan tänka mig att dem är mkt uppspelta över detta. Då jag nu är sjukskriven och sen ska vara mammaledig så får barnen ha sommarlov på riktigt, så inget fritids alls för dem i sommar, skönt och förmodligen välbehövligt att bara få ta dagarna som dem kommer! 
 
Nästa helg ska vi dra till Stockholm med dem, barnen ser fram emot det, förmodligen lika mycket som hjärtat, en annan kommer mer gå runt bara och inte kunna göra så värst mycket men så länge min familj är glada och nöjda så är jag det! 
 
Går in i vecka 36 idag (35+0), bara 34dagar kvar. Spännande! 
 

Tänk om allt skulle försvinna?!

Foto: mitt egna från Rhodosresan. 

Alla människor använder nu för tiden mobilerna eller sina ipads  för att fota allt som händer och sker och som man vill minnas och kunna se tillbaka på. Man gör även anteckningar, till och med skapar dokument om det skulle krävas liksom,  jag är likadan :)

Vi mer eller mindre bor genom våra mobiler.

 

Förr använde jag mig av dropbox som man hade direkt anslutet till mobilen och datorn, så varje gång jag startade datorn så förde den per automatik över alla bilder till datorn och då fanns det dels lagrat på mobilen, dels på datorn men jag kom även åt bilderna genom att logga in på nätet på deras hemsida och så finns även alla bilder där, supersmidigt ju om man är ute och reser och vill använda sig av bilderna man tagit i olika sammanhang.

Alla vet ju med sig vilken panik man får om man inte hittar sin mobil, själv har jag ibland fått sån panik då jag är helt hundra på att mobilen ligger i just den fickan jag känner efter i, men så är den inte där, då börjar man tokleta och så börjar man svettas lite lätt och får panik och första tankarna är ju att hur ska man nu återfå allt man har i mobilen!?

Det går ju att lösa ganska lätt nu för tiden för det finns ju en hel del sidor som erbjuder olika sorters molntjänster både mot privat personer och så lite mer avancerade molntjänster mot företag.

Jag tycker att det är en jättebra trygghet, både mot privatpersoner och företag att kunna spara all data snabbt och smidigt, och senare på dagen kunna öppna upp samma dokument igen när du blivit skickad på en akut jobbresa och kanske inte kan ta med dig den stationära datorn du just satt och skrev klart din föreläsning på, då är det ju himla smidigt att det sparas i molnet och du sen bara genom att logga in enkelt kan öppna upp dina dokument och fortsätta utan avbrott eller problem att hitta allt.

 

Hur gör du/ni med bilder och dokument och sånna saker som man är rädd om?